Cum se face un program de calculator

Cum se face un program de calculator

Nu trebuie să fiți un expert pentru a învăța cum să faci un program de calculator. Aptitudinile de programare sunt universal aplicabile și vă pot ajuta în toate aspectele vieții.

Care este o singură abilitate pe care trebuie sa o înveti pentru a-ți crește sansele pentru angajare in acest domeniu?  Sa faci software pentru calculator este una dintre cele mai solicitate abilități din lumea afacerilor. Chiar dacă nu aveți niciun interes deosebit în a deveni un lucrător IT, deținerea abilităților de programare pe computer pe CV vă pot ajuta să iesiti in evidenta atunci cand depuneti un CV pentru un job nou.

Pe lângă faptul că este o abilitate utilă la nesfârșit pentru dezvoltarea carierei tale, să știi să scrii un program de calculator eficient poate fi și un hobby distractiv. Imaginează-ți că îți proiectezi propriul joc video sau creezi propriul site de la zero, posibilitatile sunt nelimitate.

Când vă gândiți la programele pentru calculator, puteți să ilustrați linii interminabile de cod de mașină- Matrice . Nu te speria de asta. În timp ce codarea este o parte foarte importanta in scrierea de programe, făcând pașii potriviți și alegând instrumentele corecte pentru nevoile tale ,te poate ajuta să învățați cum să creezi o baza.

Ce înseamnă să scrieți un program de calculator?

Înainte de a putea intra în noul program de calcul, primul mare pas este să decizi ce limbă urmează  sa folosesti pentru viitorul program. Când scrieți un program de calculator, ceea ce faceți cu adevărat este să oferiți computerului un o listă completă de instrucțiuni care îi spun să facă ceea ce doresti tu sa faca. În general, scopul scrierii unui program de calculator este să descoperiți succesiunea corectă sau ideală a instrucțiunilor pentru a rezolva orice problemă cu care vă confruntați. Rețineți ca aceasta problema poate fi orice, de la rezolvarea unei ecuații simple de matematică până la proiectarea unui joc video complex, a unui program pe care poti rula muzica sau filme.

Deoarece termenul „programare computer” este atât de larg, asta înseamnă că va trebui să luați unele decizii înainte de a putea începe cu adevărat să înveți. Unul dintre aceste decizii este acela de a alege care limbaj de programare este cel mai potrivit pentru nevoile tale.

Un limbaj de programare este un set de comenzi, instrucțiuni și alte sintaxe utilizate pentru a crea un program software .

Alegerea unei limbi de programare:

Există atât de multe limbi de programare usor de învățat și de utilizat, dar anumite limbaje de programare funcționează mai bine pentru diferite utilizări și aplicații. Programatorii experimentați sunt adesea familiarizați cu mai multe limbi, dar chiar și profesioniștii au preferințele lor in materie de limbile de programare Cand sunteti la inceput este rocomandat sa folositi un singur limbaj de programare.

După ce veți dobândi practică și te vei familiariza cu un limbaj de programare, atunci vă puteți gândi sa treceti si la alte limbaje de programare, să vă extindeți abilitățile și să vă aprofundați în diferitele motive pentru a deveni programator . Deși multe limbi sunt ușor de învățat, unii au creat site-uri cu porno gratis si nu subestimați cât de dificil poate sa fie sa inveti orice limbaj. Chiar și limbaje de programare simple și ușor de utilizat, cum ar fi Visual Basic (pe sistemul de operare Microsoft), va pot lua ceva timp pentru a intelege cum merge!

Câteva limbaje bune pentru incepatori:

În acest articol, am încercat să adunam câteva dintre cele mai ușoare de învățat și relevante limbaje de programare pentru începători, pe baza popularității, a perspectivelor de viitor, a sintaxei, a ușurinței de a învăța, a suportului comunitar și a aplicării lor pe piață.

C, C ++ și C # sunt o familie de limbaje de programare puternice și populare. Nu sunt cele mai prietenoase limbi – în special pentru începători, dar pot fi extraordinar de bune dupa ce le inveti. Dintre motivele pentru care ar trebui să înveți C ++ sunt în principal crearea de jocuri și alte aplicații computerizate de sine stătătoare. Pe de altă parte, C  este mai asemanator cu Java.

Python este unul dintre cele mai bune limbaje de programare pentru începători, deoarece este de fapt extrem de ușor de invatat. Cu o orientare adecvată, puteți obține know-how-ul pentru a construi un program Python de bază în doar câteva zile. Deoarece unele limbi pot dura luni sau poate chiar mai mult pentru a le intelege, aceasta este o trăsătură foarte ispititoare pentru Python. În ciuda ușurinței sale de utilizare, Python este extrem de puternic și de versatil.

 Cât de folositor este un limbaj de programare pentru tine depinde de ceea ce ai dori să realizezi cu ajutorul codului. De exemplu, HTML și CSS se pot dovedi extrem de folositoare pentru un dezvoltator front-end, în timp ce Swift și Java sunt mai folositoare unui dezvoltator de aplicații mobile. Unele limbaje de programare, precum Python, sunt create pentru utilizarea în scopuri generale, însă multe altele sunt instrumente specializate care te vor ajuta să duci la bun sfârșit anumite sarcini. Multe servere ca si cel de la filme online hd folosesc un un cod de programare excelent pentru o experienta a userilor placuta.

Ce poti face de aici:

După ce ați ales cel mai bun limbaj pentru nevoile dvs. de programare, atunci este timpul să aprofundati și să învățați cum să îl utilizați! În funcție de limbaj, este posibil să aveți nevoie de ceva timp, de la o săptămână la luni pentru a afla elementele de bază despre cum se scrie un program de calculator. Cu alte cuvinte, nu există nicio modalitate de a invata toate aceste limbaje de programare dintr-o data.

Pentru limbi mai complexe și puternice, poate doriți să vă înscrieți la o clasă cu un instructor propriu. Cu toate acestea, pentru multe dintre elementele de bază, inclusiv limbile pe care le-am descris mai devreme, există nenumărate tutoriale online care servesc ca ghid pentru începători pentru a începe programarea , ceea ce poate fi suficient pentru a vă ajuta să construiți un program de la cap la coada,sa rulați programul sau sa verificați erorile și aproape orice altceva doriți să faceți.

Indiferent dacă sunteți un profesionist în afaceri, un dezvoltator de jocuri în devenire sau este doar un hobby prin care speri să iti proiecteze și să iti construiască propria pagină web personală, învățând cum să scrieți un program de calculator iti poate consolida perspectivele viitoare. Așa că nu vă fie teamă să vă cufundați în lumea programării!

Prin invatarea unor limbaje foarte cautate poti sa ajungi sa lucrezi in domeniu de dezvoltare web, de jocuri sau aplicatii mobile, iar acestea sunt foarte cautate in ziua de azi.

Există o mulțime mai multe limbi de programare din care să aleagă, deci cu siguranta acestea nu sunt singurele opțiuni. Java, Javascript, C, C ++, C#, Python și PHP sunt , totuși, limbi de încredere, cu o rețea puternică de asistență online.