Cat dureaza construirea unui software personalizat

Cat dureaza construirea unui software personalizat

In acest articol, descriem cele trei faze principale prin care trece un proiect software personalizat și durata fiecarui pas. Nu există două proiecte la fel și nu necesită aceeași perioadă de timp. Cu toate acestea, din experiența noastră, proiectele la care lucrăm se încadrează în intervalele discutate mai jos. Dacă aveți în vedere construirea unui proiect software personalizat și aveți nevoie sa stiti cu exactitate termenul de executie a uinui astfel de proect, continuați să citiți!

Proiectele de dezvoltare software personalizate pot fi de obicei împărțite în două grupuri diferite: proiecte pe scară largă și proiecte la scară mică . Proiectele la scară largă vor fi de obicei asociate cu întreprinderi mari care au nevoie de un număr mare de integrări software, care pot include o cantitate mare de programare API, migrarea datelor de baze de date și integrarea sau remedierea sistemelor vechi.

Proiectele la scară mică necesită, de obicei, mai puține module, mai puțin programare API, mai puțina integrare cu alte sisteme și mai puține testări QA. Acest lucru se datorează naturii mai simple a unui proiect la scară mică

Crearea unui software personalizat seamana cu proiectul de constructie a unei case.

Atunci când planificăm și estimăm un proiect, trecem prin următoarele etape separat:

1.Cerințe și proiectare

2.Planificare, arhitectură și dezvoltare

3.Testare software

Dacă sunteți familiarizat cu construirea unei case, procesul pentru software este foarte similar și este o analogie pe care o folosesc des. Faza de cerințe și proiectare echivalează cu a decide tipul de casă pe care il doriți și apoi sa rugati un arhitect să faca planurile pentru casa dvs. La sfârșitul acestei faze, veți avea un plan concret pentru aplicația dvs. software și toate deciziile semnificative din punct de vedere arhitectural și monetar ar trebui luate astfel încât să puteți începe implementarea fără prea multe surprize.

În cazul software-ului, arhitecții proiectează baza și cadrul software, designerii creativi creează experiența utilizatorului, iar inginerii software fac ca toate acestea sa se lege si sa functionze. La sfârșitul acestei faze, aplicația este complet construită și trebuie să o utilizați.

La fel ca o casă, înainte de a vă muta, trebuie să vă asigurați că aplicația respectă anumite standarde de care aveti nevoie. Vă puteți gândi la ultima fază a proiectului, testarea software-ului , cum ar fi inspecțiile.

1.Cerințe Și Proiectare – 2-4 Săptămâni

În dezvoltarea de software, faza de cerinte și proiectare este previzibilă și scurtă. În calitate de client și de interes principal, veți colabora cu echipa IT aleasă pentru:

A explica lucrurile pe care trebuie să le îndeplinească programul.

Pentru a colabora la diferite idei și caracteristici ale aplicației care vor lucra împreună pentru a satisface cerințele sistemului tău

Pentru a discuta despre aplicatie capacitatea și aspectul dorit pentru aplicație.

Pentru a va documenta și examina designul aplicației (modelul aplicației dvs.) și a discuta despre orice modificări de ultimă oră

A decide domeniul de aplicare inițial al proiectului, care sunt caracteristicile pe care le construiți în prima versiune față de versiunile finala.

Dezvoltatorul trebuie să cunoască obiceiurile viitorilor utilizatori și așteptările lor față de aspectul aplicației. Dacă există un model de aplicație sau un model realizat de dvs., nu ezitați să le distribuiți reprezentanților companiei.

De obicei, vedem că etapa de Cerințe și Proiectare durează 2-4 săptămâni. Durata depinde în mare măsură de disponibilitatea dvs. și a echipei dvs., de capacitatea de a face cercetari și a pune întrebări și de cât timp durează pentru a lua deciziile importante.

2.Planificare, Arhitectură Și Dezvoltare: 3-6 Luni

Planificarea este activitatea de stabilire a tuturor sarcinilor în ordine, de alocare a resurselor și de a vedea ce sarcini pot fi făcute în același timp și care nu. De exemplu, nu puteți pune acoperișul până când peretii nu sunt terminati și nu puteți monta gips-cartonul până când nu terminați instalatiile. Planificarea este o activitate scurtă desfășurată înainte de a ne apuca de lucrările de dezvoltare și durează de obicei 2-3 zile.

După terminarea planificării, sistemul are nevoiede o structură pe care să se bazeze. Arhitectura tehnică definește ce tehnologii vor fi utilizate și modul în care acestea vor lucra impreuna .Ca și planificarea, arhitectura tehnică tinde să fie simplă, cu excepția cazului în care proiectul implică cerinte complexe de sistem sau încorporează tehnologii complicate sau neobișnuite. Arhitectura unui sistem durează oriunde între una sau două săptămâni pentru a se dezvolta în funcție de dimensiunea sistemului și de complexitate.

Cea mai mare perioadă de timp în dezvoltarea de software este petrecută în codificarea aplicației. Odată ce sistemul este proiectat, de obicei vedem aplicația construită în 3-6 luni. De exemplu daca creem o platforma cu filmeseriale o gasim pe google in cateva luni.

Dacă durata trebuie să fie accelerata, aceasta este cea mai frecventă fază a proiectului. Având multiple sarcini de îndeplinit, se pot adăuga resurse suplimentare de dezvoltare pentru a accelera efortul. Cu toate acestea, la un anumit moment, resursele suplimentare vor provoca efectiv o scădere a eficienței datorită coordonării și planificării suplimentare necesare.

3.Testare: 3-6 Săptămâni

În funcție de proiectul dvs., există o varietate de teste care trebuiesc facute. Toate proiectele ar trebui să fie supuse testării riguroase. Testarea de la cap la coada utilizează toate funcțiile unui sistem așa cum ar face un utilizator. În timpul dezvoltării, caracteristicile sunt testate individual.

Un test de acceptare a utilizatorilor (UAT) este o perioadă de timp în care dvs., clientul, utilizați sistemul și vă înscrieți la dezvoltare. Puteți considera că este un pas final al unei care. Treaba ta este să privești totul, să identifici orice probleme pe care cei care au creat si testat site-ul ar fi putut sa o rateze.

Există tipuri suplimentare de testare pe care puteți alege să le faceți, cum ar fi testarea pe browser sau cross-mobile, testarea încărcării, testarea performanței și testarea integrării. Dacă aplicația dvs. va fi utilizată pe mai multe browsere sau dispozitive mobile, puteți alege să testați pe mai multe dispozitive diferite pentru a vă asigura că aplicația dvs. arată și funcționează bine pe toate browserele  si dispozitivele pe care le-ar putea alege utilizatorul dvs.

Dacă aplicația dvs. va avea mulți utilizatori pe sistem în același timp sau va prelucra o mulțime de date și trebuie să răspundă utilizatorilor într-un anumit interval de timp, testele de încărcare și performanță ar trebui luate în considerare. Încărcarea și testarea performanței vă asigură că aplicația dvs. poate gestiona sarcini grele și identifică cele acele puncte slabe, pentru a le putea rezolva.

În funcție de dimensiunea aplicației dvs. și de măsura testării necesare, vedem că majoritatea testelor durează între 3-6 săptămâni.

Este greu de spus în avans cât timp va dura dezvoltarea unei aplicații personalizate pentru compania dvs. De exemplu, dacă intenționați să începeți să utilizați o aplicație de planificare a resurselor companiei în organizația dvs., nu este suficient să găsiți o companie de dezvoltare software ERP care să răspundă cerințelor dvs. și să aibă un portofoliu decent. Pentru a garanta un rezultat mai bun, trebuie să efectuați unele lucrări preliminare. Ar trebui să identificați cât mai multe cerințe pentru produsul software. Discuta cu angajații tăi pentru a înțelege ce probleme se confruntă zi de zi și pentru a găsi soluții posibile.

În primele faze ale proiectului, o cooperare strânsă cu furnizorul de software poate determina cât de satisfăcător va fi rezultatula asa ca fii pregatit pentru a da foarte multe detalii. Înainte de a solicita serviciile unei firme de dezvoltare, asigurați-vă că nu există cerințe neclare. Schimbarea de idei la mijlocul procesului va complica în mod semnificativ proiectul, deoarece va fi nevoie de o cheltuiala suplimentara pentru a schimba planul de dezvoltare și a efectua teste suplimentare, plus ca pierdeti timp pretios.